Piaggio: Italiaanse scootergeschiedenis - Scooter Centrum
Sluiten

Categorieën

Filters

  Piaggio - Italiaanse Scootergeschiedenis

  Piaggio is een Italiaans merk scooters. Je kent de naam waarschijnlijk beter als de maker van de legendarische Vespa-scooters en de Aprilia scooter. Ook onder eigen naam brengt Piaggio scooters op de markt. Van de makers van Vespa kun je niet anders verwachten dan dat dat kwalitatief goede scooters zijn, maar vooral ook hele mooie. Rinaldo Piaggio Toon meer

  Merken

  Actie

  Uitvoering

  Type motor

  Actieradius elektrisch (bereik)

  Prijs

  -
  23 Producten

  Piaggio is een Italiaans merk scooters. Je kent de naam waarschijnlijk beter als de maker van de legendarische Vespa-scooters en de Aprilia scooter. Ook onder eigen naam brengt Piaggio scooters op de markt. Van de makers van Vespa kun je niet anders verwachten dan dat dat kwalitatief goede scooters zijn, maar vooral ook hele mooie.

  Rinaldo Piaggio begon al in de 19e eeuw met zijn fabriek. Na actief te zijn geweest in de scheepsbouw, de spoorwegen en vooral de luchtvaart ging zijn zoon na de Tweede Wereldoorlog scooters maken. Alle kennis en ervaring van de familie kwam terecht in de eerste Vespa’s die legendarisch werden. Piaggio groeide uit tot een belangrijke speler op de markt van motoren, bromfietsen en scooters. Vernieuwing, groei en een open blik zijn de kenmerken van de Piaggio fabriek door de eeuwen heen en dat heeft ze gebracht waar ze nu staan: wereldleider in hun branche.

   

  De Piaggio’s van nu

  In een Piaggio winkel kun je tegenwoordig een aantal modellen vinden, zowel benzinescooters als elektrische scooters. Veruit de bekendste Piaggio is de Zip, een model dat in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar is. De nieuwste benzine modellen zijn uitgerust met een injectie Euro 5 motorblok. De nieuwste techniek voor een zuinige en milieuvriendelijke scooter.

  Het enige nadeel van de Zip is dat ze niet erg geschikt zijn voor twee personen, daar is net niet genoeg ruimte voor. Daar staat tegenover dat het een wendbare, flexibele stadsscooter is. Geschikt voor jong en oud en geliefd bij mannen en vrouwen. De elektrische scooter van Piaggio is de Piaggio One. Een compacte, stoere scooter. Het design is ontleend aan de Zip. Zo past Piaggio zich steeds aan aan nieuwe markten en blijft gebruik maken van de nieuwste techniek. En daar profiteren ook de Vespa’s, de Aprilia’s en al die andere merken van die Piaggio in de loop van de tijd heeft overgenomen.

   

  Een Piaggio kopen

  Bij Scootercentrum kun je deze prachtige Piaggio’s in alle verkrijgbare uitvoeringen kopen. De meeste kun je in onze showroom bekijken en je kunt er zelfs een proefritje op maken. Want natuurlijk wil je zelf eerst wel een keer gereden hebben op één of meer modellen. Dan weet je helemaal zeker dat je de juiste keuze gaat maken. Onze medewerkers kunnen je adviseren en vertellen je ook meer over de andere mogelijkheden: van onmisbare accessoires tot verzekeringen en ons all-in service abonnement. Je kunt bij Scootercentrum altijd in drie maandelijkse termijnen betalen en je kunt ook kiezen voor lease in plaats van koop. Vraag naar de mogelijkheden, we staan voor je klaar!