Scooterhelm kopen - De beste Helmen voor je Scooter - Scooter Centrum
Sluiten

Categorieën

Filters

  Scooterhelm

  Een nieuwe scooter gekocht? Verzekering, administratie, betaling en het all-in service abonnement geregeld? Dan ben je nog steeds niet helemaal klaar. Onmisbaar zijn een helm en een goed slot. Waar het gaat om scooterhelmen kun je kiezen tussen een jethelm, systeemhelm of een integraalhelm. Wanneer je een helm van goede kwaliteit koopt, bieden ze a Toon meer

  Merken

  Prijs

  -
  8 Producten

  Een nieuwe scooter gekocht? Verzekering, administratie, betaling en het all-in service abonnement geregeld? Dan ben je nog steeds niet helemaal klaar. Onmisbaar zijn een helm en een goed slot. Waar het gaat om scooterhelmen kun je kiezen tussen een jethelm, systeemhelm of een integraalhelm. Wanneer je een helm van goede kwaliteit koopt, bieden ze alle drie een goede basisveiligheid. Uiteindelijk beschermt een integraalhelm het best, zeker wanneer je op hogere snelheid rijdt. Maar welke soort scooter helm je kiest is vooral ook een kwestie van voorkeur.

   

  Jethelm, systeemhelm of integraalhelm

  Op het gebied van scooterhelmen zijn er verschillende modellen beschikbaar die elk weer over andere eigenschappen en kenmerken beschikken:

   

  • Jethelm: een helm met open gezicht en zonder kinstuk
   Voor afstanden waar de maximale snelheid laag ligt en wanneer je vaak korte ritjes rijdt, ligt de keus voor een jethelm voor de hand. Van de jethelm zijn er verschillende uitvoeringen die net een andere pasvorm hebben. Ook kunnen jethelmen voorzien zijn van een vizier, soms alleen van een oogvizier. Maar ze zijn er ook zonder vizier. Een jethelm is tegenwoordig bijna een mode accessoire zoveel mooie exemplaren zijn er. Ze zijn ook gemakkelijk op te bergen in je scooter en zijn minder warm in de zomer. Het nadeel dat daar tegenover staat is dat ze in andere jaargetijden weinig bescherming tegen de kou bieden.
  • Systeemhelm: een helm met opklapbaar kinstuk
   De systeemhelm is een populaire keuze bij alle scooterrijders. Brildragers geven vaak de voorkeur aan het dragen van een systeemhelm op de scooter, want bij een integraalhelm moet je je bril eerst afzetten, de helm opzetten en dan je bril weer opzetten en dat gaat niet altijd even gemakkelijk. Een goede systeemhelm is te gebruiken als jethelm én als integraalhelm.
  • Integraalhelm: een helm met vast kinstuk
   Een integraalhelm is de meest veilige optie bij hogere snelheden. Rijd je vaak hard of rijd je regelmatig lange ritten, dan is een integraalhelm een goede keuze. Ook wanneer je een hekel aan het geluid van de wind rond je oren op hogere snelheden, dan dempt de integraalhelm het best dat geluid. Een nadeel is dat hij niet in elke scooter gemakkelijk opgeborgen kan worden.

   

  Keurmerken

  Er is geen verschil tussen motor- en scooterhelmen waar het gaat om kwaliteitseisen. Je mag dus met een goedgekeurde helm op zowel een scooter als een motor stappen. Wel moet je helm het ECE 22.05 keurmerk hebben. Een systeemhelm die je wilt gebruiken als jethelm én als integraalhelm moet nog een speciale keuring hebben ondergaan. Zonder deze keuring mag je niet rijden met het kinstuk opgeklapt.

   

  Je scooter helm online kopen

  Accessoires voor je scooter kun je gemakkelijk online kopen. Op onze website kun je veel accessoires per merk en type vinden. Zo kun je thuis op de bank de mooiste accessoires uitzoeken en veilig en snel in de webshop betalen. Dat geldt ook voor scooter helmen. Wel is het zaak dat je goed weet wat je maat is, want een helm moet goed passen voor de beste veiligheid. Wil je je nieuwe aanschaf eerst komen bekijken of passen, dan kan dat in onze showroom.

  Wil je uitgebreid advies? Maak dan een afspraak met het formulier op deze website, dan weet je zeker dat één van onze ervaren medewerkers alle tijd voor je heeft. De koffie krijg je er gratis bij!