Handmoffen: voor op je Scooter - Scootercentrum - Scooter Centrum
Sluiten

Categorieën

Filters

  Handmoffen: onmisbaar voor als het kouder wordt

  Op je nieuwe scooter wil je natuurlijk zomer en winter blijven rijden. Eén van de maatregelen die je kunt nemen wanneer het weer wat slechter wordt, is het kopen van handmoffen. Dat zijn geen gewone handschoenen, maar een soort handschoenen die je aan het stuur van je scooter vastmaakt. Ze kunnen ook vrij gemakkelijk weer verwijderd worden. Je hoe Toon meer

  Merken

  Prijs

  -
  3 Producten

  Op je nieuwe scooter wil je natuurlijk zomer en winter blijven rijden. Eén van de maatregelen die je kunt nemen wanneer het weer wat slechter wordt, is het kopen van handmoffen. Dat zijn geen gewone handschoenen, maar een soort handschoenen die je aan het stuur van je scooter vastmaakt. Ze kunnen ook vrij gemakkelijk weer verwijderd worden. Je hoeft dus een groot deel van het jaar geen aparte handschoenen meer aan.

  Handmoffen voor je scooter zijn eigenlijk onmisbaar wanneer het kouder en natter wordt. Kou en nattigheid zijn vaak een reden om de scooter maar niet meer te pakken. Dat is jammer, want door de simpele aanschaf van handmoffen is dat probleem al grotendeels uit de wereld. Voor een paar tientjes koop je bij Scootercentrum al een paar moffen. Natuurlijk zijn er verschillende prijsklassen. Neopreen handmoffen zijn vaak wat duurder, maar ook veel comfortabeler.

  Geen natte en koude handen meer

  Voor mensen die gewone handschoenen kwijtraken of niet prettig vinden, is de handmof ideaal. Doordat ze aan de scooter vastzitten raak je ze niet kwijt. Je krijgt geen natte en koude handen meer en zit niet nog uren te kleumen op school of werk. Door de snelheid van je scooter heb je al snel koude handen. Een groot deel van het jaar heb je dus bescherming voor je handen nodig.

  Handmoffen zijn ideaal voor herfst, winter en het vroege voorjaar. En is het écht koud? Dan trek je alsnog handschoenen aan in je scooter handmoffen. Wanneer ze niet te dik zijn past dat prima. Is dat niet genoeg? Er zijn zelfs handmoffen met ingebouwde verwarming!

   

  Waar moet je rekening mee houden?

  Handmoffen zijn gemakkelijk te monteren, maar je moet met een paar dingen rekening houden. Natuurlijk moeten ze op je stuur passen. Dat lukt meestal prima, omdat de meeste modellen universele modellen zijn. Dat betekent dat ze op alle scooters passen. Probeer een paar modellen om te kijken wat het beste past en het lekkerste zit. Hou er rekening mee dat het even wennen is om je gashendel en knipperlicht te bedienen.

  Daarnaast moet je er rekening mee houden dat lang niet alle handmoffen passen wanneer je stuurgewichten hebt. Stuurgewichten gebruik je om de trillingen in je stuur te verminderen en de schade bij een crash te beperken. Wanneer je snel last van vermoeide of trillende handen hebt, kunnen stuurgewichten helpen. Let er dan goed op welke handmof je aanschaft. Er zijn modellen die speciaal geschikt zijn voor het gebruik met stuurgewichten. Heb je vragen over welk model geschikt is voor jouw scooter? Neem dan contact met ons op, we adviseren je graag!