Sluiten

Categorieën

Filters
  Jelle Sijtsma - Dinsdag 22 September 2022

  Elektrische scooter actieradius: zó lang kun je toeren

  Rondtoeren zonder te stranden met een lege accu? Een e-scooter is dan wel goedkoop en milieuvriendelijk, eindeloos scheuren – zonder de accu tussendoor op te laden - kan niet. We vertellen je graag álles over de elektrische scooter en actieradius.

   

  Actieradius elektrische scooter: wat is dat?

  Wat we precies verstaan onder de actieradius van een elektrische scooter? Eigenlijk heel simpel: het vertelt ons hoeveel kilometer je maximaal aflegt op een volle accu. Voorzie je de accu niet van  nieuwe stroom, dan rijdt je elektrische scooter na het afleggen van dat aantal kilometers niet meer verder.

   

  Hoe groot is de actieradius van een e-scooter?

  Hoe groot de actieradius van een elektrische scooter is, dat is niet in één ademteug te beantwoorden. Dit hangt namelijk van een aantal factoren af:

  • Het model. Je begrijpt vast: niet iedere e-scooter heeft dezelfde accu. En dus ook de actieradius verschilt van soort tot soort.
  • Het gewicht van jou en je passagier. Hoe meer kilogram je e-scooter moet dragen, hoe meer energie hij verbruikt om vooruit te komen.
  • Het weer. Bij gure weersomstandigheden heeft je e-scooter het een stuk zwaarder dan bij zacht weer.
  • De snelheid. Hoe sneller je rijdt, hoe sneller de accu leeg raakt.
  • De rijweg. Een hobbelige rit of gewoon lekker vlak? Ook dit heeft invloed op de actieradius.

  Gemiddelde actieradius van een e-scooter

  Het aantal kilometers dat je kunt rijden met een elektrische scooter, dat loopt dus erg uiteen. Maar nemen we een gemiddelde, dan komen we uit op een actieradius van zo’n 60 kilometer.

  Ter vergelijking: waar je met een benzinescooter ongeveer 200 kilometer rijdt op een volle tank, heb je de accu van een elektrisch model dan vaak al twee keer aan het stopcontact moeten leggen.

   

  Je actieradius vergroten met tweede accu

  Om de rekensom nóg wat ingewikkelder te maken: die gemiddelde actieradius van 60 kilometer zegt zeker nog niet alles. Bij veel e-scooters heb je namelijk de mogelijkheid om een tweede – of soms zelfs derde – accu toe te voegen. In plaats van een bereik van 60 kilometer, sjees je dan zo’n 120 of zelfs 180 kilometer door het verkeer.

   

  Elektrische scooter met grootste actieradius?

  Wat dé elektrische scooter met de grootste actieradius is? Zoals we eerder lieten vallen hangt het bereik van allerlei factoren af. En dus is het lastig om één e-scooter te bekronen tot winnaar. Maar wat wél vaststaat: er zijn e-scooters die standaard voorzien zijn van twee accu’s. En die hebben dus standaard al een grotere actieradius dan modellen die dit niet hebben.

   

  De actieradius van verschillende e-scooters op een rij

  We begrijpen: een indicatie van de verschillen in actieradius tussen diverse e-scooters is wel zo fijn. Daarom zetten we van een aantal 45 km/h-e-scooters het maximale bereik voor je op een rij. Goed om te weten: we houden hierbij rekening met een belasting van 70 kilogram, een temperatuur van 25 graden en géén extra toegevoegde accu.

   

  Vragen of advies nodig?

  Heb je vragen over je elektrische scooter, actieradius óf zou je wel wat advies willen? Neem contact met ons op of kom langs in onze showroom. Wij voorzien je graag van waardevolle informatie. Aan marketingpraatjes doen wij niet. Je kunt rekenen op betrouwbare raad, waarmee je écht geholpen bent.

  Of bekijk onze 5 tips voor de aankoop van een elektrische scooter.

  News & updates

  Recente artikelen