Sluiten

Categorieën

Filters
  Jelle Sijtsma - Woensdag 15 April 2019

  DE 8 VERSCHILLEN TUSSEN DE VESPA PRIMAVERA EN VESPA SPRINT

  De 8 verschillen tussen de Vespa Primavera en Vespa Sprint

  De Vespa Primavera & Vespa Sprint zijn de nieuwste modellen die Vespa produceert in Italië. Het zijn de opvolgers van de Vespa lx en de Vespa s. In deze blog gaan wij uit van de meest standaard versies, om zo duidelijk mogelijk de verschillen tussen de modellen te kunnen uitleggen.

  Verschil 1: De spiegels
  De Vespa Sprint is afgemonteerd met ovale spiegels met een sportieve look. Op de Primavera heeft Vespa ronde spiegels geplaatst met een retro look.

  Verschil 2: De koplamp
  Vespa heeft de Sprint voorzien van een zeshoekige koplamp. De Primavera is afgewerkt met een ronde koplamp. De koplamp van de Primavera maakt de retro look compleet.

  Verschil 3: De stuurkap
  Op de stuurkap van de Vespa Sprint staat een opstaand randje, terwijl de stuurkap van de Vespa Primavera doorloopt. Het opstaande randje maakt de Vespa Sprint net weer even sportiever. Leuk gedaan door Vespa!

  Verschil 4: De teller
  In de stuurkap van de Vespa Sprint zit een teller met racing look op de achtergrond. De teller geeft 0 - 80 km/u aan in het wit, met daaronder 10 - 50 km/u in het rood. De Primavera heeft een neutrale teller met een zwarte achtergrond. Alle snelheden worden aangegeven in het wit. Ook zie je bij de Vespa Sprint dat er meer streepjes gezet zijn tussen de snelheden. Samengevat, de teller van de Vespa Sprint heeft een sportieve look en de teller van de Vespa Primavera is klassieker.

  Verschil 5: Het voorspatbord
  Het voorspatbord van de Primavera is uitgevoerd met  een chroom randje op het spatbord. Of zoals Vespa het omschrijft een ‘vin’. De Sprint heeft een egaal spatbord zonder chrome accenten.

  Verschil 6: De velgen
  De maten velgen zijn sinds dit jaar gelijk. Wat wel opvalt is dat er een duidelijk verschil zit in het design. De Sprint velgen zijn voorzien van ‘14 ‘spaken’ en de Primavera velgen zijn voorzien van ‘10 spaken’. Door minder elementen in de velg te monteren geeft Vespa de Primavera een ruimtelijke look die we ook als klassiek kunnen omschrijven.

  Verschil 7: Het zadel
  Op het zadel van de Vespa Sprint is een opliggende witte bies geplaatst. Deze bies zie je niet terug op het Vespa Primavera zadel. Het verschil zit hem ook in het stiksel. Bij de Primavera loopt het stiksel rondom het zadel, en bij de Vespa Sprint zien we extra lijnen rondom het zitvlak.

  Verschil 8: De oppakbeugel
  De Sprint heeft een hoekige oppakbeugel, en de Primavera een ronde oppakbeugel. Het zijn kleine details, maar dit is precies waar Vespa zo goed in is.

  Heeft u uw keuze al gemaakt? Bekijk hier ons assortiment nieuwe Vespa Scooters.

  WIL JE DEZE BLOG LIEVER ALS VIDEO ZIEN? GEEN PROBLEEM! BEKIJK HIER DE VIDEO:
  2019 DE 8 VERSCHILLEN TUSSEN DE VESPA PRIMAVERA EN VESPA SPRINT

  News & updates

  Recente artikelen