Snorscooter omkeuren naar bromscooter - Scooter Centrum
Sluiten

Categorieën

Filters

  Snorscooter omkeuren naar bromscooter

  Jouw snorscooter omkeuren naar een bromfiets? Scootercentrum helpt je graag bij de volledige afhandeling. Wij zorgen ervoor dat je binnenkort niet met 25, maar met 45 kilometer per uur het verkeer trotseert! Van blauw kenteken naar geel: waarom zou je dit doen? Het nieuws kwam je vast al eens ter oren: vanaf 1 januari 2023 draagt iedere scooterri Toon meer

  Merken

  Prijs

  -
  8 Producten

  Jouw snorscooter omkeuren naar een bromfiets? Scootercentrum helpt je graag bij de volledige afhandeling. Wij zorgen ervoor dat je binnenkort niet met 25, maar met 45 kilometer per uur het verkeer trotseert!

  Van blauw kenteken naar geel: waarom zou je dit doen?

  Het nieuws kwam je vast al eens ter oren: vanaf 1 januari 2023 draagt iedere scooterrijder verplicht een helm. Of je nu een geel of blauw kenteken hebt. Dé reden voor veel snorscootergebruikers om hun voertuig eens een metamorfose te geven.

  Als je toch een scooterhelm op je hoofd moet, waarom zou je dan niet kiezen voor een maximale snelheid van 45 kilometer per uur? Oftewel: waarom zou je dan niet van een blauw kenteken naar geel gaan?

  Bovendien: maak je de upgrade van snorfiets naar bromfiets, dan heb je het recht om – binnen de bebouwde kom - op de rijbaan te rijden. Je bestemming bereik je met een bromfiets dus nét wat sneller en makkelijker dan met een snorscooter.

   

  Snorfiets omkeuren naar bromfiets: wat komt daarbij kijken?

  Je begrijpt vast: bij je snorscooter omkeuren komen een aantal zaken kijken. We splitsen dit op in vier stappen:

   

  1. Het ombouwen van je scooter. Oftewel: het opvoeren van de maximale snelheid die het voertuig kan rijden. Dit doen wij voor je. Dit is per scooter verschillend. Bij sommige scooters is alleen een software update nodig, bij andere scooter moeten hele motoren of componenten veranderd worden.

  2. Je omgebouwde scooter laten keuren. Dat houdt in: laten controleren of hij daadwerkelijk voldoet aan de eisen die gesteld worden aan een voertuig met geel kenteken. Scootercentrum is officieel RDW GWC erkend en kan deze omkeuring voor je verzorgen.

  3. Het aanvragen van een geel kenteken. Voldoet je brommer aan alle eisen? Dan ontvang je een kentekencard en een tenaamstellingscode, waarmee je een geel kenteken kunt aanvragen. Dit doe je bij een erkende kentekenfabrikant. Dit kunnen wij ook voor je verzorgen.

  4. Je gegevens aanpassen bij je verzekering. Voordat je de weg op gaat, dien je je verzekering te laten weten dat je snorscooter nu als brommer door het leven gaat. Je premie kan verschillen.
   Is jouw verzekering nog wel de goedkoopste? Vergelijk altijd even jouw prijs met onze verzekeringsvergelijker.

   

  Scooter van blauw naar geel kenteken: wat de Scootercentrum controleert

  Wij nemen een aantal elementen onder de loep:

  • De snelheid
  • De remschijven, remblokken en remslangen
  • De banden
  • De wiellagers
  • De balhoofdlagers
  • De verlichting
  • De geluidseisen
  • Het motortype en het motornummer
  • Het motornummer en het chassisnummer

   

  Kenteken scooter omzetten van blauw naar geel: kosten

  Het kenteken van je scooter omzetten van blauw naar geel? Gebruik onze calculator om alles uit rekenen.
  We bieden verschillende pakketten aan per merk en type scooter.

  Bereken hier de kosten

  Van blauw kenteken naar geel versus nieuwe scooter

  Oké, je snorfiets omkeuren naar een bromfiets is niet gratis. Maar bedenk je wel: het kopen van een nieuwe bromscooter is vaak nog veel prijziger. Laat je je snorscooter omkeuren, dan ben je onderaan de streep dus goedkoper uit. Ook een relatief voordelige optie: het aanschaffen van een tweedehands bromscooter.

  Je elektrische scooter omkeuren: kan dat?

  Lijkt dat je wel wat, de upgrade maken van een blauw naar geel kenteken voor je elektrische scooter? Maar ben je in het bezit van een elektrische snorfiets? Geen probleem. Ook dan transformeer je hem probleemloos tot brommer. Je doorloopt hiervoor precies hetzelfde stappenplan als bij een scooter die rijdt op benzine.

   

  Advies nodig of vragen?

  Kun je niet wachten dat gele nummerbord achterop je spatbord te schroeven? Maar ontvang je eerst graag nog wat advies? Scootercentrum beantwoordt je vragen graag. Bel of mail ons.

  Maak een afspraak en KOm gezellig langs in onze showroom