Sluiten

Categorieën

Filters
  Jelle - Woensdag 22 December 2020

  EURO5 SCOOTERS, DIT IS WAT JE MOETEN WETEN!

  EURO5 SCOOTERS, DIT IS WAT JE MOET WETEN! - NIEUWE MILIEU EISEN 2021

  Sinds januari 2018 moeten nieuwe scooters voldoen aan de Euro4 milieu eisen. Vanaf januari 2021 gaan we een stapje verder. Euro5! Simpel gezegd betekent dit dat scooters nog milieuvriendelijker moeten worden.

  Wat houd Euro5 precies in?

  De euro norm is een Europese norm welke bepaald hoeveel uitstoot een scooter mag hebben. Hoe hoger het eindcijfer achter de norm, hoe minder uitstoot. Bij auto’s in de euro norm al aardig lang bekend, en daar zitten we al bij Euro6. 

  Zijn er voordelen of nadelen als ik in 2021 nog een Euro4 scooter koop?

  De overheid komt met een overgangsregeling. Dit betekend dat je nog steeds Euro4 scooters kunt kopen in 2021. De leveranciers zullen echter geen voorraad meer bij gaan maken, maar overgaan op Euro5 motorblokken.

  Milieu zones gelden momenteel alleen voor scooters ouder dan 2011. Er zijn dus geen nadelen voor u als consument. Het voordeel is dat Euro4 scooters een stuk goedkoper zijn dan Euro5 scooters. U kunt hier dus nog extra voordeel mee op doen!

  Ik heb een oude scooter, en nu?

  In het grootste gedeelte van Nederland mag je nog heerlijk rondrijden met je scooter ongeacht het bouwjaar of de euro norm. Wel is het opletten in de grote steden bij milieu zones. Zo mag je bijvoorbeeld Amsterdam & Den Haag niet meer in met een scooter die ouder is dan 2011. Heb je een scooter die ouder is dan 2011? Dan raden wij aan deze op korte termijn te gaan vernieuwen. * We hebben opgemerkt dat het maximale bouwjaar per milieu zone kan verschillen. Bij twijfel, check het even bij jouw gemeente.

  Hoe zit dat met elektrische scooters?

  Voor de elektrische scooter heeft de nieuwe en weer strengere norm geen gevolgen.

  Het advies van Team Scooter Centrum

  Door de toename van milieu zones en de strengere milieueisen zien we scooters die ouder zijn dan 2011 flink in waarde afnemen. Gebruik je je scooter veel voor woon-werkverkeer en/of recreatie, en is deze van 2011 of ouder? Dan raden wij aan op korte termijn te gaan kijken naar een Euro5 benzine- of elektrische scooters

  Momenteel geven wij 125 euro extra inruilpremie voor een scooter ouder dan 2011. Deze actie is geldig tot 28 februari 2021.

  Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

  BEKIJK OOK ONZE YOUTUBE VIDEO OVER EURO5 SCOOTERS!

  News & updates

  Recente artikelen