Scooteronderhoud en motorolie: van levensbelang - Scooter Centrum
Sluiten

Categorieën

Filters

  Scooteronderhoud en motorolie: van levensbelang

  Onderhoud aan je scooter is van levensbelang. Soms lijkt het alleen een kostenpost, maar het kan je later veel geld besparen, omdat je grote reparaties voorkomt. Het houdt je scooter ook veilig en dat is letterlijk van levensbelang voor jouzelf. Het onderhoud van je scooter kun je op verschillende manieren regelen. Het gemakkelijkst is een all-in Toon meer

  Prijs

  -
  0 Producten

  Geen producten gevonden...

  Onderhoud aan je scooter is van levensbelang. Soms lijkt het alleen een kostenpost, maar het kan je later veel geld besparen, omdat je grote reparaties voorkomt. Het houdt je scooter ook veilig en dat is letterlijk van levensbelang voor jouzelf. Het onderhoud van je scooter kun je op verschillende manieren regelen.

  Het gemakkelijkst is een all-in service abonnement waarbij alles voor je in de gaten gehouden en geregeld wordt. Wil je dat niet, dan is het verstandig om je scooter regelmatig na te laten kijken. Voor je verzekering en de garantie is het zeker in het eerste jaar of de eerste jaren verplicht om regelmatig een onderhoudsbeurt te laten doen. Daarna kun je aanhouden dat je elke 3000 kilometer of elke 12 maanden een goede onderhoudsbeurt moet laten doen.

  Een belangrijk onderdeel van de onderhoudsbeurt is de scooter olie verversen. Motorolie verlengt de levensduur van je scootermotor. Te weinig olie leidt tot onnodige slijtage van je motor en op den duur zelfs tot het vastlopen van je motor met soms onherstelbare schade tot gevolg.

   

  Olie voor scooter verversen

  Sommige onderhoudsklusjes kun je prima zelf doen. Scooter olie verversen of aanvullen is zo’n klusje dat veel mensen zelf doen. Het beste kun je maandelijks je olie even controleren. Olie bijvullen doe je bij de meeste scooters aan de rechterkant. Je kunt de oliedop er af draaien en er nieuwe olie in gieten. Bij sommige modellen zit er aan de oliedop een peilstok. Dat is handig, want de meeste motorblokken hoeven maar tot 0,75 of 0,8 liter te worden gevuld.

  Wees dus voorzichtig met teveel olie. Er is verschil tussen scooter olie voor een tweetakt motor en voor een viertaktmotor. Let daar goed op, want olie voor een tweetakt smeert niet genoeg voor een viertakt motor. Dat leidt tot rookvorming en onnodige slijtage.

  Twijfel je over het verversen van de olie en vind je het een prettig idee dat een goede monteur dit voor je doet en ook even de rest van je scooter naloopt, breng hem dan langs in onze werkplaats. Voor een scherpe prijs voeren we een kleine onderhoudsbeurt voor je uit.

   

  Je onderhoudsmiddelen online kopen

  Bij Scootercentrum verkopen we het liefst de beste producten. Waar het om scooter olie gaat, dan is dat wat ons betreft Kroon olie. Het zijn hoogwaardige synthetische oliën die de beste bescherming bieden en je motor het langst laten meegaan.

  Voor elke soort scooter hebben we olie in het assortiment. Dit soort onderhoudsmiddelen kun je gemakkelijk online kopen. Je kunt thuis op de bank uitzoeken wat je nodig hebt en veilig en snel in de webshop betalen. We bezorgen daarna je bestelling snel bij je thuis. Dat geldt ook voor Kroon olie voor je scooter en andere onderhoudsproducten.

  Wil je advies voordat je iets koopt? Neem dan gerust even contact op. Ben je in de buurt? Kom dan langs in onze winkel met showroom. Daar helpt één van onze ervaren medewerkers je graag.