Bougie Scooter - Online Scooter accessoires kopen - Scooter Centrum
Sluiten

Categorieën

Filters

  Bougie voor Scooter

  Een scooter bougie is een vrij simpel, maar onmisbaar onderdeel van je scooter. Elke scooter met een benzinemotor heeft een bougie. Het is een essentieel onderdeel van een verbrandingsmotor. De bougie geeft een vonkje af en dat zet de verbranding in de motor in gang. Een bougie kopen doe je natuurlijk ook bij Scootercentrum. Wanneer de bougie van j Toon meer

  Merken

  Prijs

  -
  3 Producten

  Een scooter bougie is een vrij simpel, maar onmisbaar onderdeel van je scooter. Elke scooter met een benzinemotor heeft een bougie. Het is een essentieel onderdeel van een verbrandingsmotor. De bougie geeft een vonkje af en dat zet de verbranding in de motor in gang. Een bougie kopen doe je natuurlijk ook bij Scootercentrum. Wanneer de bougie van je scooter niet goed meer werkt, merk je dat aan een moeizamere start van je scooter. Ook kan het zijn dat hij minder vermogen levert. Een nieuwe bougie is een simpele en goedkope oplossing voor dat probleem.

   

  Bougie vervangen

  Het veiligst is om bij elke grote onderhoudsbeurt ook de bougie van je scooter te (laten) vervangen. Voor de prijs van een bougie hoef je het niet te laten en een verouderde bougie kan tot problemen leiden in de verbrandingsmotor. Dat kan uiteindelijk tot schade leiden en duurder uitvallen dan het tijdig vervangen van je scooter bougie.

  Ook zelf je bougie vervangen is niet erg moeilijk. Wel heb je er het juiste gereedschap voor nodig, zoals een bougiesleutel. De scooter moet uit zijn bij dit klusje, anders kun je een schok krijgen. Na het verwijderen van de bougiekabel en de bougiedop kun je voorzichtig de bougie losdraaien en de nieuwe bougie er in draaien.

   

  Bougie van je scooter schoonmaken

  Een bougie die geen goede vonk meer geeft hoeft niet altijd vervangen te worden. Soms is de bougie van je scooter schoonmaken voldoende. Je kunt een staalborstel gebruiken om vuil en stof uit de naden van de bougie te borstelen, zodat de cilinderkop en de bougie weer beter contact maken. Een bougie slijt natuurlijk wel, dus op den duur moet je hem wel vervangen. Wanneer je dat doet bij een groot onderhoudsbeurt hoef je het niet verder in de gaten te houden. Hoe beter de kwaliteit van de bougie, des te langer hij mee kan.

   

  Je scooter bougie online kopen

  Op onze website staan bougies voor diverse merken en modellen scooters. Controleer voor de zekerheid ook altijd de handleiding van je scooter zodat je de juiste bougie bestelt. Er is bijvoorbeeld verschil tussen een bougie voor scooters met een tweetaktmotor en met een viertaktmotor. Kom je er toch niet uit, neem dan contact op. Dan adviseren we je in je zoektocht naar de beste bougie voor jouw scooter. Bestellen doe je dan het gemakkelijkst in onze webshop waar je snel en veilig kunt betalen. We bezorgen je bestelling dan zo snel mogelijk bij je thuis.